Cranemech AB har växtvärk
- inleder partnerskap med Fyns Kran Udstyr A/S i Danmark 

Cranemech AB i Ängelholm har inlett ett samarbete med det danska privatägda företaget Fyns Kran Udstyr A/S som är marknadsledande i Danmark. Cranemech AB blir därmed en del av Fyns kran Utstyrd A/S i branschen för lyftutrustning, kranar och service. 

Cranemech, har genom åren skapat en gedigen verksamhet och det på grund av att vi har valt att jobba med kvalitetsprodukter och ett långsiktig relation med våra kunder och leverantörer. 

Detta partnerskap skapar helt nya möjligheter för Cranemech, Fyns Kran Udstyr är rikstäckande i Danmark med kontor och serviceverkstäder över hela landet; företagets huvudkontor ligger i Odense och Fyns Kran Udstyr har filialer i både Köpenhamn, Esbjerg och Aalborg och med +100 anställda. Utöver versamheten i Danmark har Fyns Kran Udstyr kundaktivitet i Sverige samt övriga nordiska länder men samarbetet med Cranemech blir företagets första internationella förankrade bas. 

Så för dig som är kund hos Cranemech idag kommer det inte bli några förändringar.
Gamla som nya kunder är varmt välkomna att kontakta Cranemech som vanligt där vi kommer att administrera din order och se till att du får högsta service och engagemang från oss.

Partnerskap med likasinnade 

Cranemech är mycket stolta över det nya samarbetet med Fyns Kran Udstyr, vi ser fram emot de stora fördelar det kommer att tillföra oss i Ängelholm. 

Martin Nilsson, som är VD för Cranemech, säger ”Vi är mycket nöjda med vårt nya samarbete med Fyns Kran Udstyr, och vi ser fram emot att vara en del av ett starkt varumärke och att ha en stark partner som både kan tillföra värde till oss i formen av färdiga koncept samt kunnande men också genom ekonomiska ”muskler” så vi kan fortsätta vår vidareutveckling”, förklarar han. 

Cranemech etablerades 1998 och har genom åren skapat en gedigen verksamhet utifrån gott Arbete, kvalitetsprodukter, och ett långsiktigt samarbete med kunderna. En viktig bit är att företaget har duktiga och engagerade medarbetare som bidragit till att Cranemech utvecklats till ett sunt och starkt företag med en stadigt växande kundkrets. 

Samarbete med danska kollegor 

Cranemech välkomnar samarbetet med Fyns Kran Udstyr , vi ser fram emot att vara en lokal bas och utgångspunkt för att utöka kundbasen i Sverige. "Vi har hittat en stark partner i Fyns Kran Udstyr i Danmark", säger Martin Nilsson och fortsätter; ”Det är en perfekt matchning för båda parter – Fyns Kran Udstyr behöver en lokal och ambitiös partner med duktiga medarbetare som är stark lokalt. Cranemech behöver en stark partner som kan hjälpa företaget vidare på dess tillväxtresa. Vi ser fram emot att utbyta kunskap och inleda samarbete kring den digitala plattform och produkter som Fyns Kran Udstyr kan erbjuda oss, och vi ser också en klar fördel med att Fyns Kran Udstyr har egen produktion i Danmark och en riggverkstad, vilket kan skapa ännu bättre möjligheter för oss vad det gäller service till våra kunder." säger Martin. 

Det nya samarbetet ger också Cranemech möjlighet att erbjuda kunderna flera nya produkter i samband med samarbetet med Fyns Kran Udstyr, bland annat en digitalt plattform, som Cranemech nu har tillgång till. Just EasyCert kommer att vara en fördel att kunna erbjuda kunderna – ett system som Fyns Kran Udstyr har utvecklat själv. Det är ett certifikathanteringssystem på en online plattform för både stora företag och små enmansföretag. Här görs hanteringen av certifikat och servicebesiktningar enkel, lätt och tydlig samtidigt som krav och regler i förhållande till märkning, tillgänglighet och spårning efterlevs. 

Dessutom får Cranemech tillgång till ett stort kundnätverk samt ett starkt leverantörsnätverk, vilket skapar nya och bättre affärsmöjligheter och ett bredare produktutbud. 

Crancemech fortsätter att växa

För Martin och Cranemechs andra delägare, Viktor Gibrand, har det varit otroligt viktigt att hitta en partner i den fortsatta tillväxtstrategin, som har samma värdegrund som de själva. De två herrarna har drivit Cranemech tillsammans i 2,5 år och de vill båda att företaget ska växa och bli en del av något större, samtidigt som de själva kan vara en del av denna tillväxt- och utvecklingsresa – och det ger det nyligen avslutade partnerskapet möjlighet. 

I samband med ingående samarbetet med Fyns Kran Udstyr har Cranemech tecknat ett kontrakt på nya lokaler där Cranemech kommer utöka lager och kontor beläget bara några hundra meter från den befintliga platsen, då företagets tillväxt skapat behov av mer yta. - och ingående av samarbetet med Fyns Kran Udstyr ges nu möjlighet att förverkliga önskemålet om större och mer användbara lokaler. 

Eftersom Cranemech nu blivit en del av familjen Fyns Kran Udstyr får företaget därför även en ny logotyp med den välkända 'Fyns Kran Udstyr kroken' som hittills bara har prytt företaget i Danmark, den kommer nu också att finnas i Ängelholm -området. ”Vi ser fram emot samarbetet med Fyns Kran Udstyr och är glada över att ha hittat en så stark partner i Danmark, som har samma värdegrund och mål som vi; det ska bli ett nöje att samarbeta med våra nya danska kollegor”, avslutar Martin med ett leende. 

Parterna har kommit överens om att inte offentlig göra köpeskillingen och aktiefördelningen. 

keyboard_arrow_up